About theWhyGirl

Welkom op theWhyGirl.com! Ik ben Zarayda Groenhart en op dit stukje internet help ik jou als creatieve, ondernemende grootdromer om met behulp van het internet een leven op te bouwen waarin je werkt waar je maar wil, wanneer je maar wil en met mensen die je energie geven.

Jouw droom:

Je wil graag mensen helpen. Je wil iets opbouwen en als je eerlijk bent, wil je ook een verschil maken. En daarnaast heb (of wil) je een gezinnetje. Je wil zelf bepalen met wie je werkt. Zelf je tijd indelen. Weg van het uurtje-factuurtje idee maar een groot bereik opbouwen door jezelf te laten zien. Dat als mensen jouw expertise horen, dat ze aan jou denken.

Geld is belangrijk maar het is zeker niet het allerbelangrijkste. Je wil trots zijn op de dingen die je doet. Freelancen of ondernemen op zo’n manier dat je genoeg verdient om voor jezelf en voor de mensen te zorgen van wie je houdt.

Je gaat voor een leven waarin je behalve werk ook tijd hebt om leuke dingen met je familie, je vriendinnen of met je liefje te doen. Je bedrijf is een manier om je droomleven vorm te geven.

Herkenbaar?  Waarschijnlijk loop je dan tegen sommige van de onderstaande uitdagingen aan:
 • je twijfelt over hoe (en of) je het internet kan inzetten om je deze dromen te verwezenlijken
 • je krijgt jouw ideeën, diensten of producten maar niet (genoeg) verkocht
 • je weet dat je iets waardevols te delen hebt maar er soms toch stiekem denkt: ‘ben ik wel goed genoeg en zitten mensen wel op me te wachten?’
 • je laat je soms lamleggen door je perfectionisme
 • je zou jezelf best nog wat meer zou willen laten zien, maar wel op een manier die echt is en bij je karakter past
 • je wil mensen aantrekken die je energie geven om mee samen te werken
 • je wil een netwerk van leuke like minded people die met je meedenken en de Gul&Gun factor hebben. Want je hebt geen zin meer om het allemaal only the lonely uit te moeten vogelen

Goed nieuws, je bent hier op de juiste plek!

Want ik wil je helpen om meer inkomen, meer impact en meer bekendheid in je branche te creëren. Niet door jezelf beter of mooier voor te doen maar door onvervalst jezelf te zijn en dat te laten zien. Je hebt iets te geven. Een verhaal dat ertoe doet.

Build your stage & tell your story. Daar geloof ik heilig in hier op theWhyGirl. Ik wil je laten zien hoe je het internet, video en storytelling daarvoor kan inzetten. Want alleen op die manier trek je de mensen en de projecten aan die bij je passen en waar je gelukkig van wordt.

1546289_753912228050305_2609849259731237129_n

Waarom ik je daarbij wil helpen?

Een paar jaar geleden begon ik na 10 jaar voor- en achter de schermen bij de televisie (BNN, MTV) en in de media (Radio 1, Nieuwe Revu, VIVA) te hebben gewerkt voor mezelf.

Ik droomde ervan om een creatief bedrijf te beginnen waar ik volledig locatie onafhankelijk kon werken aan projecten met mensen waar ik ontzettend trots op kon zijn. De afgelopen tijd heb ik in gewerkt in o.a Kaapstad, New York, Parijs en Spanje. Laptop in mijn tas en op avontuur.

Altea Spanje

Maar in die allereerste periode had geen idee waar ik moest beginnen. En zoals dat gaat, heb ik met vallen en opstaan geleerd hoe ik een online bedrijf moest opbouwen. Ik heb enorm veel fouten gemaakt. Dat hoort bij ondernemen en ik zal altijd fouten blijven maken. Ik noem het experimenteren. Ideeën uittesten. En ik ben bloedje eerlijk over wat ik meemaak. Zodat jij daarvan kan leren.

In 2013 ben ik begonnen met theWhyGirl.com. Dankzij mijn online video’s (o.a theWhyGirl talkshow) lukte het me om een succesvol online platform en productiehuis op te bouwen waar ik inmiddels zorgeloos van kan leven.

1511396_524034631038067_504816640_n

Ik werk harder dan ik ooit deed als presentatrice in loondienst.  Ondernemen is een spannend avontuur. Je hebt geen 100% controle. Maar je hebt alle vrijheid om in creativiteit je droomleven vorm te geven en ik zou het niet anders willen.

Door video slim en integer in te zetten, trok ik als kleine online vis partnerships aan met media-giganten, werd de talkshow die ik opneem in mijn eigen woonkamer uitgezonden bij TLC en heb ik maanden dat ik omzetten maak van 5 nullen.

Ik heb ontdekt hoe je met behulp van het internet een droomleven vormgeeft. Een leven waarin je locatie onafhankelijk bent en je laptop je draagbare kantoor is waarmee je overal ter wereld kan neerstrijken.

Op deze site geef ik je een kijkje achter mijn schermen en vertel je behalve de successen ook eerlijk wat er moeilijk is en wat er soms misgaat. Maar wat nog belangrijker is, ik geef je de tools, tips en de systemen om hetzelfde te creëren.
Ik geef 90% van mijn kennis en netwerk gratis weg om je te inspireren en te ondersteunen.

Want het internet biedt enorme kansen en jij kan als blogger, freelancer of ondernemer zonder een enorme zak geld, een triljoen bezoekers of zonder advertenties  hele grootse dingen bereiken. Als je maar weet hoe je dat moet doen. Ik neem je mee en laat je stap voor stap zien wat er mogelijk is.

Voor wekelijkse gratis tips & tools om met behulp van het internet en storytelling je droombedrijf op te bouwen, schrijf je je gratis in als WhyGirl VIP-member.


Voornaam

E-mailadres

Mijn missie is om je te helpen waar ik kan. Dat doe ik op verschillende manieren:

 • bij theWhyGirl Talkshow inspireren creatieve ondernemers & grootdromers jou met hun persoonlijke verhalen
 • in theWhyGirl Achter de Schermen Podcast krijg je elke uitzending een gratis mini masterclass van een expert en krijg je tips om door te breken in de branche van je dromen
 • In theWhyGirl Business Tips Video’s krijg je strategisch & intuïtief advies om meer impact & inkomen te creëren met je creativiteit, voor je blog of je bedrijf
 • Op theWhyGirl Blog geef ik je gratis tips & tools waarmee je jezelf en je werk laat zien op een manier die echt is en dus zonder jezelf te overschreeuwen
 • En 1x per jaar open ik de deuren van mijn VideoBusinessSchool traject Daar krijg je van mij de tools, een stap-voor-stappenplan en de persoonlijke ondersteuning om met video meer inkomen, meer impact en meer bekendheid in je branche te creëren.
Persoonlijke verhalen van studenten

Evernote Camera Roll 20150115 003449

De grootste verandering is dat ik mezelf zichtbaarder maak. Ik ben van nature vrij introvert en rustig maar Zarayda helpt me om nog meer mijn eigen stem en mijn onderscheidend vermogen te vinden. De 1 op 1 coaching vond ik het meest waardevol omdat ze dan echt met me inzoomt op mijn persoonlijke situatie en op mijn bedrijf.

Fiona Zwart – online ondernemer bij Zwartwerkt.nl

Ik weet nu veel beter wat mijn verhaal is en hoe ik dit om kan zetten in mooie betaalbare video’s. Zarayda is superbetrokken en geeft goede feedback waardoor je boven jezelf uitstijgt. Ze bruist van de creatieve ideeën waarbij haar jarenlange ervaring met tv een enorm voordeel is. Ik ben heel blij dat ik met Zarayda heb mogen werken en raad iedereen die in deze tijd het internet wil gebruiken om een droombedrijf te realiseren aan om Zarayda’s online cursus te gaan doen!

Dolly Heuveling van Beek – business & meditatie coach bij Bureau Dolly

Ik heb geleerd om zichtbaar te durven zijn op mijn eigen manier. In beeld durven komen en je verhaal durven vertellen, maar ook leren presenteren en een verhaal neerzetten. Ik stond al wel op het podium, maar nu pak ik het podium ook. En ik zie nu de kracht van video en ‘het beeld’ nog veel beter. De persoonlijke samenwerking met Zarayda heeft me veel gegeven. Haar kijk, het delen van haar eigen ervaringen, de expertise en het creatief meedenken is de kracht van haar programma.

Nicole Offenberg – ondernemer bij NicoleOffenberg.nl

Ook gratis tips, tool en ondersteuning om jezelf en je bedrijf zichtbaarder en succesvoller te maken?  Schrijf je dan gratis in en wordt een WhyGirl VIP-member

Voornaam

E-mailadres


 

 

Zarayda-Groenhart

Zarayda Groenhart (32) is de oprichter & presentator van theWhyGirl.com. Ze begon haar carrière bij de televisie met een goed idee en een grote bek. Al stalkend met een programma-idee creëerde ze haar eerste baan bij MTV. De afgelopen 10 jaar werkt ze bij de televisie (MTV, BNN, WieIsDeMol), de radio (Radio1, FunX) en als journalist (JFK, Nieuwe Revu, Viva). In 2013 besloot ze haar eigen online platform & talkshow te beginnen. Groenhart is de oprichter & directeur van het multimediale productiehuis Endigo Media.

Vanuit theWhyGirl leert ze creatieve bloggers, freelancers en ondernemers hoe zij met met online video inkomen en impact kunnen maken. Ze geeft 90% van haar kennis en netwerk gratis weg en 1x per jaar begeleid ze ondernemers in haar VideoBusinessSchool traject. Daarnaast schreef Zarayda het openhartige boek Het Waarom Meisje, over een ervaring met seksueel geweld die haar leven. Het boek wordt uitgegeven door uitgeverij Prometheus.

 PRESS

Zarayda’s theWhyGirl is regelmatig in de media te vinden:

Volkskrant juli 2015

Evernote Camera Roll 20150704 124033

Grazia mei 2015

Grazia interview FlexWerkentheWhyGirl gezien in

evernote

evernoteDe kracht van theWhyGirl is dat we bloed eerlijk durven worden. Over de dingen waar we trots op zijn maar ook de dingen die we moeilijk en eng vinden. Oftewel, hier gooien we ons Facebookmasker van moeiteloos succes af en laten we onszelf echt zien

Actrice Yootha Wong Loi Sing (film: Hoe Duur Was De Suiker) over theWhyGirl

Comedian Soundos El Ahmadi over theWhyGirl

Ondernemer en schrijver Kirsten van den Hul (boek: Shevolution) over theWhyGirl