InterviewPLUS


Niet lang voordat mijn vader overleed, deed hij een bijzondere uitspraak.

‘Al zijn je moeder en ik inmiddels alweer jaren gescheiden, als ik eerlijk ben, heb ik ons gezin nooit als een gebroken gezin ervaren.’

Ik stond behoorlijk versteld van zijn uitspraak. Mijn ouders zijn meer dan 23 jaar gescheiden en tot dit moment had ik me nooit gerealiseerd dat ik de scheiding zo anders ervaren dan die man waarvan ik zoveel hield.

Als je een vaste lezer bent van deze blog of je hebt mijn boek Het Waarom Meisje gelezen, dan weet je dat mijn vader een belangrijke invloed in mijn leven heeft gehad. Hij was mijn beste vriend, mijn klankbord en mijn allergrootste fan.

De Denzel Washtington van mijn leven. Vorig jaar is hij, na een kort ziekbed overleden. En ik mis hem like crazy.

DSC00785

In de tijd dat mijn vader net ziek was, werd ik benaderd door programmamaker Jeroen van Leeuwen. Of ik onderdeel wilde zijn van een online avontuur waarin 10 interviewers vraaggesprekken maken die dichtbij hun hart liggen en waarin ze de kijkers een belangrijk onderdeel van het gesprek maken.

Ik heb geen moment getwijfeld.

Samen met o.a Frenk van der Linden, Clairy Polak, Leon Verdonschot en Linda Hakeboom maken we programma’s waarin we onze kijkers aan tafel zetten met onze gasten. En gaan we de diepte in met hoofd en hart.

homebanner_1603

Een nieuw avontuur zoals dit online platform is spannend. Lukt het ons om genoeg leden te krijgen om van de verschillende reeksen een eerste aflevering te maken? En lukt het om het zo vernieuwend en prikkelend te maken dat jij je vanaf het eerste moment zo thuis voelt dat je het samen met ons wil blijven doen?

Ik sta te trappelen om het met je te ontdekken!

Ik weet mijn allereerste interview. Ik werkte achter de schermen als redacteur en producer bij MTV Networks. We hadden een castingdag voor nieuw talent en behalve de dagplanning sprong ik af en toe in als gast.

Zodat de presentatoren in spe de kunst van het interview konden oefenen.

Later op de dag, viel er een casting uit. Mijn leidinggevende grapte dat ik de tijd best kon doden door ook even te casten. Stiekem vond ik dat een heerlijk avontuur.

Mijn autocue (zo’n camera waar je de teksten vanaf leest) skills waren vreselijk. Mijn geimproviseerde presentatieteksten gingen een stuk beter. Maar bij het interviewgedeelte gebeurde er iets.

Ineens snapte ik dat de camera een paspoort was. Een manier om op allerlei plekken te komen om met allerlei mensen te kunnen praten. A licence to ask. Alles aan iedereen. Alles wat bedekt wordt door taboe, vooroordelen of schaamte kan worden opengebroken. Door het stellen van een vraag.

Het interview als magische formule. Om eerlijk te worden over de onderwerpen waar we niet makkelijk over praten. Ik was meteen verslaafd.

d3b7460b708958b77d39ee570d21adc8

In mijn programma voor InterviewPlus praat ik met gebroken gezinnen over de pijnlijke dingen die nooit besproken zijn. De ingeslikte woorden, het oude zeer en de desillusie. Maar ook over de mooie dingen die ontstonden nadat het gezin in zijn oorspronkelijk vorm uiteenviel.

De nieuwe familieleden die onderdeel werden. De nieuwe verstandhoudingen en de onverwachtse cadeaus.

Verwacht geen Jerry Springer taferelen (Steve, Steve, Steve!). Maar ontdek samen met mij wat er gebeurt wanneer families bloedeerlijk worden over alles wat ze vonden en voelden toen hun gezin uiteenviel.

INTERVIEWplus | Gebroken Gezin | Zarayda Groenhart from INTERVIEWplus on Vimeo.

Ik ben een internetmeisje in hart en nieren. En zoals je weet gaat het online om wat je kan geven.

Daarom wil ik jou een prominente plek geven in mijn nieuwe interviewreeks. Dit zijn de plannen die ik heb:

  • Ik wil een community rond mijn programma opzetten. En online plekje waarin we als kijkers elkaar bemoedigen met verhalen en tips die ons kunnen helpen in het eerlijker worden tegen elkaar in onze gezinnen. Zodat we van elkaar kunnen leren. Van elkaar, elkaars fouten en elkaars opgedane inzichten
  • Ik hou, speciaal voor jou, een behind the scenes dagboek bij van hoe ik de gevoelige en dus complexe gesprekken voorbereid. Zodat jij deze technieken ook kan inzetten om zelf die moeilijke gesprekken te voeren met je familie waarvan je in je hart weet dat je ze moet voeren om dichter tot elkaar te kunnen komen. Ik wil je daarbij helpen
  • En voor de eerste 25 mensen die mijn programma steunen, heb ik een persoonlijk cadeautje. Daarover hoor je later meer!

341tRcmNWv2EG0dPlfswP03_0e_upt0oe3r1_VrQDdfD1KQvuQduuMgUqTesOgGQ8f6t6WD1Yy6H-0JasP51eZK1pc_AfaFQr-cMT1JC5Qqf-Rylob6cIaV2A2atgICJok_015txuaeGOGjSHwxgc5gcJhDSYkaRyJkmjh0E9arb-SpzxAiDiv-eL6OXAIUN3i_7V4XjO1VtBaotxBBMT6

Ik ben benieuwd of mijn vader gelijk had. Bestaat er in feite niet zoiets als een ‘gebroken gezin?’ Of is het in elk gezin zo dat elk familielid het op zijn geheel eigen manier beleeft?

Help me om voor jou op onderzoek uit te gaan en er een prachtig programma van te maken.

Ga naar de INTERVIEWPLUS website en word lid!

xZarayda